Mondvacsinált ok miatt meszelték el a metrópótlótendert

A BKK vezérigazgatója szerint szakmailag elfogadhatatlan a metrópótlótender megsemmisítése. Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója szerint mondvacsinált, szakmailag elfogadhatatlan okra hivatkozva semmisítette meg a 3-as metrópótlóbusz-tendert a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB).

A KDB múlt héten közölte, hogy megsemmisítette a BKK által meghirdetett tendert, amelyben a metrópótlás idején szükséges buszkapacitást rendelték volna meg, mert többek között a felhívásból nem derült ki, a buszoknak mikortól kell rendelkezésre állniuk, és kell-e hozzájuk személyzet.

Dabóczi Kálmán arról beszélt, ha ismét szolgáltatásvásárlásra kell pályázatot kiírniuk, a korábbi tenderen érdemben nem tudnának mit módosítani. A vezérigazgató cáfolta, hogy nem adták meg elég pontosan a konkrét igényeket. Eddig senkinek sem okozott gondot, hogy szolgáltatásvásárláskor a buszokhoz vezető kell, korábban a Volánbusznak sem, mondta a vezérigazgató, aki érthetetlennek nevezte, hogy most miért ilyen mondvacsinált ürügybe kapaszkodik a KDB. Dabóczi Kálmán azt is elmondta, ha megkapják a KDB határozatát, a BKK-nak 15 napja lesz, hogy jogorvoslatot kérjen. A BKK vezérigazgatója úgy tudja, az üggyel szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés is foglalkozik.